Massages

Thaise massage

Thaise massage zorgt voor complete ontspanning en is daarmee een doeltreffend middel tegen zowel fysieke als geestelijke spanning. Het helpt vermoeidheid te bestrijden en geeft energie. Daarnaast is het werkzaam tegen pijnklachten zoals nek-, rug- en hoofdpijn.

Een Thaise massage zorgt er voor dat de bloedcirculatie en het lymfeklierstelsel geoptimaliseerd wordt. Daarmee resulteert een Thaise massage ook in een beter werkend immuunsysteem en het helpt tegen veroudering. Kortom, het zorgt voor meer vitaliteit en de Thai geloven zelfs dat het levensverlengend werkt.
Na een Thaise massage voel je jezelf als herboren, je hebt veel energie en een heerlijk tintelend gevoel over je hele lichaam. Het effect van een Thaise massage houdt ongeveer drie tot vier dagen aan.
Men noemt een Thaise massage ook wel eens “yoga for lazy people”. Je wordt bewerkt met knieën, voeten en ellebogen en soms zelfs met het volledige gewicht van de masseuse/masseur.
Eigenlijk is Thaise massage een soort mix van normale massage, yogatechnieken, acupressuur en stretchen.
Het doel hiervan is het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken en deficiënties volgens de energielijnen af te voeren. In tegenstelling tot de traditionele Chinese geneeskunde, die gericht gebruik maakt van acupunctuur om de druk te manipuleren, bevordert Thaise massage dezelfde punten maar met een helende aanraking. Daarom worden de drukpunten van alle spanning ontdaan. De levensenergie, of Prana, kan zodoende vrij door het lichaam bewegen.
* Wees er op voorbereid dat een traditionele Thaise massage ook enigszins pijnlijk kan zijn.

Oorkaars therapie

Een oeroude therapie, oorspronkelijk afkomstig van de Hopi- indianen uit het zuiden van Noord Amerika, werd meer dan tien jaar geleden opnieuw ontdekt. Sindsdien worden de oorkaarsen door artsen, helipraktiker, natuurgeneeskundigen en andere therapeuten, met enorm succes toegepast.
Deze oorkaarsen zijn voor 100% uit natuurlijke grondstoffen vervaardigd. Natuurzuiver katoen wordt tot een cilinder gerold na gedrenkt te zijn in zuiver bijenwas, vermengt met verpulverende kruiden. Volgens het originele recept van de Hopi- indianen met onder meer honingextract, etherisch extract van salie, hertshooi en kamille.
Tijdens het verbranden van de oorkaars zijn verschillende fasen in de werking te onderscheiden. Dankzij het ‘schoorsteeneffect’ ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies als het ware licht gemasseerd, wat een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft. Patiënten spreken van een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in het hoofd-oor gebied.
Indicaties voor behandeling
Frequente ontstekingen in, of irritaties van keel-, neus-, voorhoofd-, en bijholten, oordruk (‘dichtslaan van het oor’), oorpijn, verstopping, keelpijn, beginnende verkoudheid, griep.
Vegetatieve storingen; verminderde locale doorbloeding en stofwisseling, overmatige prikkelbaarheid, hyperactiviteit, stresssymptomen, nervositeit, slapeloosheid.
Hoofdpijn, migraine, sinusitis, rhinitis, ontstoken amandelen.
De oorkaarsen hebben een lokaal activerende, drukregulerende, revitaliserende en ontspannende werking en stimuleren de energie circulatie.

Warme oliemassage

De huid is het grootste orgaan van de mens. De opbouw is gecompliceerd. Daar wordt niet altijd bij stilgestaan. Via de huid opgenomen stoffen kunnen een gezonde of een ongezonde uitwerking hebben. Gezonde stoffen, zoals zuivere oliën, worden dan ook makkelijk door de huid opgenomen. N.b. Opname vindt natuurlijk ook plaats via onze spijsvertering en ademhaling.
* Een warme oliemassage is daarom niet alleen voor de huid maar ook voor lichaam en geest een heel gezonde behandeling. De olie wordt verwarmd tot ongeveer 40 graden Celsius. Door de warmte gaan de poriën van de huid zich openen en kan de olie worden opgenomen. Zuivere amandelolie is meestal de basis. In sommige gevallen wordt sesamolie gebruikt.
* Aan de basisolie wordt etherische olie toegevoegd. De geur is afhankelijk van de behoefte van de cliënt. De hoeveelheid gebruikte olie is groter dan bij een ontspanningmassage.
De werking van de olie op de huid vormt bij deze behandeling een belangrijk onderdeel.

Werkzaamheid
* Onspannend effect zenuwstelsel
* Weldadig voor lichaam en geest
* Stressverlagend
* Huidproblemen
* Stimulatie stofwisseling
* Vergroting vitaliteit

Niet te vergeten vooral, genieten!

Hotstone-massage

Ontspannen is in deze drukke tijd van gezin, werk, sociale en/of alle andere verplichtingen een noodzaak geworden.
Even tijd voor jezelf is niet alles wat een hotstone massage jou geeft. Een hotstone massage zorgt naast de ontspannende werking er ook nog eens voor dat, door de combinatie van de warme stenen en oliën, er een ontgiftende en afvoerende werking van afvalstoffen plaatsvindt. Een hotstone massage, is een massage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme basaltstenen.
Deze basaltstenen hebben een warmte van zo’n 45-55 graden Celsius.
Door de combinatie van warmte en beweging is het mogelijk dieper in het spierweefsel te komen wat de massagebehandeling effectiever maakt. De massage begint met gewenning van de warme stenen. Daarna wordt de huid ingesmeerd met etherische ontspanningsolie en wordt er met de stenen over de huid gemasseerd.
Het is ook mogelijk om etherische oliën door de basisolie te mengen.
De behandeling
De basalt stenen worden eerst in water opgewarmd tot een ideale temperatuur van ongeveer 50 graden tot 60 graden. Eerst worden een aantal stenen op een deel van het lichaam neergelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen, kan het warmte-effect ook doelgericht toegepast worden, bijvoorbeeld op koude plekken of plekken die aandacht nodig hebben.
Vervolgens worden de stenen verwijderd en dat deel van het lichaam gemasseerd.

Een hotstone massage draagt bij aan
* Heeft een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking
* Verlicht spanningen
* Vergroot het gevoel van welzijn
* Stressvermindering
* Betere doorbloeding
* Ontspanning van stijve spieren.
* Beurt je op bij neerslachtigheid
* Activeert het zelfherstellingsvermogen van het lichaam
* Zorgt voor verlichting bij acute en chronische spierproblemen
* Brengt je in balans
* Stimuleert het immuunsysteem

Een hotstone massage is bovenal een weldaad om van te genieten! Veel water drinken na de behandeling is verstandig. Dit stimuleert het afvoeren van afvalstoffen.

Kruidenstempel massage

De massage met stempels activeert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop.
De kruiden ontslakt, regenereert en verzorgt de huid op intensieve wijze. De helende effecten van de warme kruiden tot diep in het onderliggende weefsel, zelfs tot in de organen. De warmte heeft ook een positieve invloed op de doorbloeding. De bloedvaten zetten uit, de huid wordt intensiever doorbloed, en schadelijke stoffen in gespannen spieren kunnen sneller afgevoerd worden. De aroma’s van de kruiden werken helend en ontspannend, onze longen en neusslijmvliezen zijn erg gevoelig voor de geuren en etherische invloeden van de kruiden. De massage stimuleert het lichaam om beter te functioneren, en brengt het tegelijkertijd tot rust. De massage met de kruidenstempels activeert de stofwisseling. Het lichaam tintelt uren na de massage nog steeds na. Van alle massages is de kruidenstempelmassage het meest doordringend. Een kruidenstempelmassage is ideaal voor wie gespannen, moe of opgebrand en lusteloos is. Het is met name, dankzij de uitgekozen kruiden en hun aroma’s dat niet alleen het lichaam ontspant en in de diepte gereinigd wordt, maar dat eveneens op geestelijk vlak nieuwe energie vrijkomt. De massage biedt ook hulp in stressvolle momenten, omdat ze nieuwe energie geeft om problemen aan te pakken. Een kruidenstempelmassage heeft een sterk reinigend effect op de organen. Brengt verlichting bij spierpijn, allerlei vormen van reuma, jicht en spierdystrofie. Het kruidige aroma van de stempels in samenspel met zachte muziek begeleiden jou in een droomwereld van geborgenheid is een geschenk aan uzelf. Massage met een échte dieptewerking. Tijd om weg te dromen, ontspannen en tanken van nieuwe energie. Je lichaam wordt aangezet om beter te functioneren en tegelijkertijd tot rust gebracht. De deugddoende warmte van de kruidenstempels ontspannen uw geest en de zachtemassage van uw huid maakt u gevoelig voor welzijn en verlevendigt uw geest.

Bookmark and Share