Zwanger

De eerste drie maanden van de zwangerschap

In de eerste drie maanden van de zwangerschap zou het op theoretische gronden misschien niet zo verstandig zijn om gebruik te maken van de sauna. In die periode is de embryo zich volop aan het ontwikkelen. Wanneer u een verhoogde bloeddruk heeft en daarvoor bloeddrukverlagende middelen slikt, is een saunabezoek ook onverstandig. Door de warmte wordt het bloed ook al dunner en zodoende wordt het allemaal wat teveel van het goede.

Na de eerste 3 maanden van de zwangerschap

U kunt als regelmatige saunabezoeker gebruikmaken van de sauna, maar blijf niet te lang binnen. Blijf maximaal 10 minuten in de cabine. Op die manier stijgt uw temperatuur niet meer dan een graad. Als de lichaamstemperatuur te veel stijgt, ontstaat een soort kunstmatige koorts en dat kan gevaarlijk zijn voor het ongeboren kindje.

Het betreden van een infraroodsauna wordt absoluut afgeraden wanneer u in verwachting bent.

Aan het einde van de zwangerschap

Tijdens de laatste 6 weken is het niet verstandig om gebruik te maken van baden waarin u gaat zitten, zwemmen of drijven. Er kan al enige ontsluiting plaatsvinden en in theorie maakt u daarom wat meer kans op een infectie. Om af te koelen kunt u het beste gebruik maken van een koude douche of de koudwaterslang.

Bookmark and Share